Kontring och inlösen: Saka gjorde mål för att undvika eliminering från England Cup

Kontring och inlösen: Saka gjorde mål för att undvika eliminering från England Cup

I kvartsfinalen i Europacupen 2024 blev Bukayo Saka det engelska lagets räddare. Han gjorde inte bara ett viktigt mål för att kvittera under ordinarie tid, utan gjorde också en straff i straffläggningen, vilket hjälpte laget att besegra Schweiz och gå vidare till semifinal. Efter matchen valdes Saka till spelets bästa spelare och hyllades av den legendariske stjärnan Rio Ferdinand, som kallade honom ”förmodligen den viktigaste medlemmen i det engelska laget för tillfället.”

Saka är väldigt bra oavsett om han är i landslaget eller i Arsenaltröjan. Jämfört med andra spelare i laget är Sakas genombrottsförmåga och en-mot-en-konfrontationsförmåga mer framträdande. I det här spelet spelade han till och med som back och är en heltäckande spelare. Ferdinand betonade att Sakas positiva och optimistiska inställning till spelet också smittade av på hans lagkamrater och fans. Otaliga fans som bar England tröja kallade ”Saka” vid sidlinjen.

image
Saka bär Englands billiga fotbollströjor nummer 7

I Europacupfinalen 2020 missade Saka en nyckelstraff och utsattes för rasdiskriminering på nätet med Sancho och Rashford. Men Saka blev inte nedslagen, och han stod tappert på planen 2024. Ferdinand menar att Sakas initiativ att delta i straffläggningen är det bästa beviset på att han har övervunnit psykologiska hinder.

Dessutom är Sakas nyckelmål i spelet också imponerande. Hans utjämning påminner om den nederländska legendariska stjärnan Robbens signatur inåtbåge. Sakas lugn och beslutsamhet tog tillfället i akt och hjälpte laget att dra in matchen i en straffläggning.

Saka sa efter matchen att laget hade en fördel under hela matchen och han var stolt över sin nyckelprestation. Han nämnde också kraften i sin tro, vilket hjälpte honom att ta sig ur nederlaget 2020. Sakas motattack och väg till förlossning får fansen att se fram emot Englands prestation i nästa semifinal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *