Liverpool är för närvarande det mest dynamiska och kreativa laget i Premier League med 222 registrerade chanser

.png

Media publicerade Alex Caples artikel om Liverpool.Data hittills denna säsong visar att Liverpool kan vara det mest dynamiska och kreativa laget i Premier League. De gjorde rekord med 222 chanser och ledde vilket annat lag som helst i Premier League.

.png

Alex Caples analys pekade på att Jürgen Klopps offensiv kretsar kring de tre spelarna i frontlinjen och ytterbackarna. Men nu blir allt fler mittfältare gradvis offensivens främsta kraft. Dominik Szoboszlai är den mest framstående spelaren, Curtis Jones har gjort fler mål för laget på senare tid och Ryan Gravenberch gjorde också ett mål förra helgen.

För närvarande har Liverpool skapat 222 möjligheter i Premier League den här säsongen, ledande och andra plats med en tvåsiffrig fördel. På andra plats kommer Manchester City och Arsenal, som för närvarande är tvåa och trea i Premier League. De ligger också tvåa på Whoscored-datalistan med 209 gånger, tätt följt av Tottenhams 203, Brightons 192 och Aston Villas 186.

Liverpool den här säsongen kan sägas vara en maskin som kan skapa chanser nästan efter behag och konkurrera med Manchester Citys galna mål förra säsongen. Liverpools nuvarande antal mål är 51, och det är verkligen oavgjort med Manchester City överst på Premier Leagues mållista denna säsong.

Om Liverpool kan fortsätta denna form har de ingen anledning att inte lansera en stark utmaning om ligatiteln den här säsongen, och till och med rusa till mästerskapet som Manchester City förra säsongen och vinna Togo-mästerskapet. Oavsett det finns många starka motståndare framför sig, inklusive Triple Crown-vinnaren Manchester City.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *